Canne de Rue ja Armes de Fortune

[canne = kävelykeppi, armes de fortune = tilapäisaseet]

K = kysymys, V = Pascal Tournier ja Lionel Lalo

K: Miksi sisällyttää tämä laji Défense de Rue:hun?

V: Itsepuolustukseen kuuluu paljon muutakin kuin aseettomat tekniikat. Jokapäiväisten esineiden hyödyntäminen täydentää muita menetelmiä.

K: Eikö ole vaarallista opettaa oppilaille aseiden käyttöä?

V: Suurin osa opettamistamme tekniikoista ovat hallitsemista varten, eivätkä näin ollen hengenvaarallisia. Tietenkin minkä tahansa aseen käyttöön sisältyy riskejä. Sen vuoksi korostammekin opetuksessa, että aseen käyttöä rajoittaa laki hätävarjelusta: toisin sanoen puolustuksen pitää olla välitön ja oikein mitoitettu.

K: Eikö kävelykepin käyttö ole suunnattu niille jotka sitä päivittäin tarvitsevat (seniorit, liikuntavammaiset...)?

V: Ei, suurinta osaa tekniikoista joita opetetaan käyräkahvaisella kävelykepillä, voi käyttää vaikkapa sateenvarjolla tai luudan varrella.

K: Kuinka harjoittelette aseiden kanssa jotka voivat aiheuttaa vakavia vammoja?

V: Käytämme asianmukaisia suojuksia, rintapanssareita, suojanaamioita, pehmennyksiä kävelykepin päässä... Tähän saakka nämä varotoimenpiteet ovat riittäneet ja olemme välttäneet vakavat onnettomuudet.

K: Mitä ovat tilapäisaseet?

V: Kaikki ne esineet joita kannamme mukanamme tai jotka löytyvät lähiympäristöstä ja joita voidaan hyödyntää aggressiosta selviämiseksi. Esimerkkejä ovat avaimet, kuulakärkikynä, vyö, lehti, takki... Kuhunkin näistä esineistä liitty mahdollisia tekniikoita, jotka voidaan ryhmitellä käyttötapojen mukaan perheiksi. Takin ja vyön käytössä on monia yhtäläisyyksiä, samoin lyhyen kepin ja lehden välillä.

K: Voiko hyökkäyksestä selviytyä harjoittelemalla yksinomaan tätä lajia?

V: Tilapäisaseita käytetään tarkoin määritellyissä tilanteissa, sellaisissa joissa aseeton puolustautuminen ei enää riitä. Toisissa tapauksissa tilapäisaseille ei ole tarvetta, ja siksi kehoitamme oppilaitamme harjoittelemaan kaikkia Défense de Ruen osa-alueita.

K: Kenelle laji on tarkoitettu?

V: Kuten muidenkin Défense de Ruen lajien kohdalla, Canne de Rue ja Armes de Fortune soveltuu kaikille yli 15-vuotiaille miehille ja naisille.